Gezond eten

Het is steeds lastiger om gezond te eten. Junkfood wordt steeds goedkoper, terwijl groente en fruit steeds kostbaarder lijkt te worden. Toch is het niet moeilijk om gezond te eten. Je hoeft niet te grijpen naar die ene kant-en-klaar-maaltijd of weer een pizza of frituur. Je kunt gebalanceerde maaltijden maken die ook nog eens veel beter smaken.

De calorieteller kan je daarbij helpen. Weet wat je verorbert en tel je calorieën. Een man mag per dag zo’n 2500 calorieën per dag binnenkrijgen, een vrouw zo’n 2000. Iemand die echter veel sport of beweegt door het werk, mag meer calorieën binnenkrijgen. Dat is ook logisch, want die persoon verbrandt ook veel meer calorieën.

Michael Phelps, all time recordhouder van medailles bij de Olympische Spelen, at in zijn trainingsjaren zelfs 8000 calorieën per dag. Voor hem gezond, voor de meeste mensen zeer ongezond. Het hangt dus af per persoon. Voor de niet-Olympische zwemmers is het echter het beste om rekening te houden met 2000-2500 calorieën per dag. Wanneer je wilt afvallen, is het zaak om hier nog onder te gaan zitten. Met de calorieteller kan je gemakkelijk zien hoeveel jij elke dag eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*